MY STORY

MY STORY

blog archive

Popular Posts

Friday, 25 January 2013

warnawarni Uitm 2012 :)


its me nurul hana liyana or people know me as gogocan the gogo amigos yeah! yeah (muka rock) :D :D


 ::  akan ada suatu ketika, kita akan rebah di bumi.. Ketika itu hanya Allah yg tahu apa yang kita rasa, kita mencari penyelesaian sana & sini. Namun, smua menghampakn. Kita hampir2 putus asa & ketika itu kita tersedar inilah teguran dari sang Pencipta. Saat itulah juga kita kembalimendekatkandiri kpdNYa.Apabila kita redha pd sesuatu yg mengecewakan hati kita, maka percayalah Allah menggantikn kekecewaan itu dengan sesuatuyang tidak dijangka. Allah tegur tanda rindu, Allah uji tanda dia sayang. Bila ada lintasan kebaikan utk menjadi lebih baik, sahutlah seruan itu, kerana ianya dari Allah. hanya insan pilihan yang mendapat tawaran itu. ::

As I grow up, semakin besar tanggungjawab..harapan semoga Allah permudahkan segala urusan


lamanya xupdate blog..arini tibe2 rasa na update...sepanjang 2012 di Uitm, gogo jumpa ramai kawan2 yang baik... 1st sekali jom tgk classmate :D



hoho ramaikan..meriah ape.. tp ni gabungan 1B (lepasan dip) & 1A (lepasan matrik& asasi)
kawan2 class suma baik2 saje ^^

next,

mula dengan   ROOMATE,

gogo : adibah japg malam kita kena turunkan

adib : jangan pggl dibah boleh,pggil adib..xselesa la..

gogo : " eyh roomate ak ni biar betol,agak2 nya mesti ganas budak ni an" (berkata2 dalam hati)

**********

adib : gemooooooooooookkkkkk

gogo : nak ape? =='

************

gogo: adiiiiiiiib bangun2..banguuuuuuuunn

adib :  * buka mata sikit" tido balik

***********

adib ni periang sgat n manja...mase 1st week knal adib..seyes xleh predict adib ni mcm mne..tp bla da hari2 jumpa...ak semkain kenal dia..rindu sgat dekat adib..kalu celik mata je nmpak muka adib..pastu selesai mandi jerit nama "adiiiiiiiiiibbbb"...tau x bla dia senyum je sejuk hati..mlm2 tutup lampu pkul 11,tp duk pot pet pot pet pling lewat pukul 3 pg..ade je bnda na sembang,,,da ka hari2..mlm2 pukul 8 dua2 terjeritjerit mcm terlebih mkan ubat..ak suka maen tlnga adib..n adib slalu wat muka selenge hahaha adib ni otak fizik so mayb cpat tngkap n blaja dlm keadaan yg sempoi2 je,die test ke..relax je..laen la ak ni budak bio..terhafal sane terhafal sini..kdg2 time die tgk movie tu ghase na bling je ngn bntal...suka tgk dia ketawa sbb dia ketawa mngekek..cute hahaha pastu japg buat muka majuk..haha kalu beli makan mesti sama2 time malam..kalau die beli mkanan, t dia ajak share,kalu ak beli ak akan share...tp yg pnting ak xkn lupa die boleh kejot ak tgah2 malam bg makn kfc..peg beratur dpatkn burger free then bwak blik mkn kat bilik ngn ak, bila ak sakit dia jaga n aritu dia cri ak kat bilik kwan sbb na bg ak gigit sikit burger tu..n sbb tu la kalu ak beli ape2 ak mesti bg dia rase sbb ak sgat syg kn budak comel ni...haritu dia blik umah..tp yoni beli kfc,tringat kat adib..sbb kalu ape2 mkanan kami akan share..ape saje akan share,baju,tudung brg n anything..ak egat lg..adib ni mmg tabiat die duk dpan cermin duk maen rmbut..ape masalah ntah..hahaha

mase mggu terakhir kita sebilik..ko ckap.."eyh kita xde pon gmbar bersama"...bru aku perasan..seyes rase sebak tp ego tu yg control muka macho tu..japg ko kate.."bpe hari je na duk ngn yana"  ko tau adib ak xna bpisah ngn ko..mane boleh ak lupa org yg pggl ak gemok la gemik la yg jage ak time ak sakit,ko peg cri ak minyak panas..ak egat tu adib..yang selalu ketawa dgn ak..yg kongsi ape sahaja..ko kwan ko lawan..last day kita sama2,ko kate "yana cepat la nages,xnages pon..nages dulu" ak pun wat ego,dek je kat ko...xna...tp ak blik exam, ko xsalam ngn ak,ko peg mcm tu je adib..sedar2 tgk bilik da kosong..adiiiiiiiibb,ye ak mnagis sbb ko tu da la food tech payah gila na jumpa duk luar plak tu..tp ko bgtau xna jumpa sbb ko kate nnt mngis kalu salam peluk cium suma...hurmm tp yana na jumpa adib :'(

apepon yana happy mlm jln2 ngn adib tun sembang2..n yana arap suprise bday party tu pon buat adib happy.. ^^

   *****kehadiran kau menceriakan hari2 aku dengan ketawa n senyuman ko tu mok!********


azie

ok azie ni kawan yg pling rapat dlm claz..die suka sebut.."seyes talk ni" dgn muka yang mmg seyes hahaha then suka sebot "well" kalu jwab telipon "halooouu"..laen mcm je helo dia hahaha  muka azie ni chineese look..ok sgat mnja...n pembuli no. 1!..azie ni untungle..mkan bnyak mne pun bdan kurus gitu jugak..xnaek pon...azie jgn patah semngat k..kita ade 5 sem lg untuk diperjuangkn...kwan yang palliiiing disyangi Azie la..xsuka tgk azie stress..bukn ape japg die psglgu pinano pinano dia tu n peg tasik melayan perasaan...pastu klu stress sgat nages..habis la budak comel ni kalu nages..kang bla ckp manja t azie blas "hey mane de mane de la" malam2 tido pun pki stokin baby...mmg baby..baby tua ekekeke


wani
ni org yg mula2 ak rapat..smpi skang masih rapat..ni xleh stress..kalu stress apepon xjd..yg pling dasat...peg lukakn tgn sndri.. ==' wani ni suka buat ak jd kelam kabut..ak da la cepat gelabah...nasib adib bg ak cool..hehehe sesat nama adib plak

thu
nama dia thuraiya..ha!unik kn..thu ni rendah..pling rendah hoho..tp comel..comel2 pon garang err ==
gogo slalu kena  ngn thu..adess die nin garang la..kadg2 rasa na smack down thu je hahaha gogo pling suka die tgk kertas jwapan dia..setiap jwapan yg lecturer tnda salah..t jari tljuk dia tunjuk jwapan salah n then dia ckp mcm ni " kuwang ajo" haahahah kelakar la su ni..da la setiap yg salah plak tu..


kak ina
dalam banyak2 akak,akak ni paling gogo rapat..kak ina ade beli tshirt kapel..1 gogo 1 kak ina..ehehehe sukaaaaaaaaaa..comel bju tu..gogo suka pki sbb nya gogo da xde tshirt lain keh3 tp mase awal2 dulu na peg mane2 dgn akak ni la.. niceee aritu akak ina convo..mrase jugak la ko try2 jubah tu n tngkap2 gmbar... t grad degree t leh la mrase jubah sendiri...ameen
 n then adekak adah yg agak2 grang jugak la n kak ag yg kate2 ya pedas belaka heheh tp kak ag ni baek,,



kak mai
akak ni cantik tau..muka dia sedap dipandang...dia rajin..tp mmg nampak la dia rajin sbb mata dia slalu jd panda..keh3.. tp aka ni best habis sbb sporting..alif suka mngadu kat kak mai an..pastu t kak mai tanya ak..huh..pengadu dombala ko alif...ak xna kwan la apela..aku katok ko na alif ngaaa sesat nama alif plak..kak mai, jgn termakn hasutan alif ni.... dgar citer alif boleh tp jgn pcya...

gog syg jugak kak anis,kak lia,kak ily,kak syazan xlupa juga azriezal yg sengal ubi tu :D  suma baik2 belaka


mukhtar
act patotnya abg,tp errr gogo pggl mukhtar je la...ha ni ramai pminat la dlam claz alahaii hahaha mukhtar ni skola agama...rapat dgn mukhtar sbb aritu mukhtar na suruh print nota eco n sbb mukhtar baek ngn kak ina..gla mukhtar ni kelakar gla..xtau la..bla blaja..jasad ade dpan tp ntah pikiran dia ntah kemana hahaha

study group di library,

azie ( Azirah Baharom) : ok kalu interference of microbial load, lagi banyak m/o lagi bnyak agent yang diperlukan untuk bunuh bacteria

***Muchtar Hassan mengunyah biskut****

azie : perumpamaan kalu perot kita besar,lagi banyak makanan yang diperlukan

****mukhtar melihat sekeliling****

azie : cuba mukhtar trgkan balik

mukhtar : aaa **' kalu perot kita besar lagi banyak bacteria

gogo : ==' ketawa besar2 sampai bercucuran air mata ( mukhtar sengal)

azie : =='



dkay
ok suma org pggl dkay cuma gogo je suka pggl lala.... xtau knapetp ak suka..n dkay cuma akn pndang kalu ak je yg pggl dgn pggiln lala...org pggl lala,dia wat dek...ni la sahabat time kuliah time kuliah biasenya gogo duk tepi lala or iwan..lala bnyak sgat bantu gogo..dia suka ketawa..n kdg2 tertidur dlm kuliah mmg comel...ngantuk sgat la tu


iwan
ok iwan ni gangster..gogo takot..dia suka bahan gogo...adess iwan n lala ni kwan baek yg mcm blangkas hahaah...

lala n iwan..sorey ye aritu gogo tidur dulu biar korg bdua sembang dlm bilik tu..gogo n adib mmg slalu mcm tu..org dtg bilik..ktorg tidur..hahaha tabiat..layan diri la...tp sian korg bgunpg..korg tdo dgn bntal gogo kat atas n xde selimut..siannya..sebak jap..huhu..kejam betol gogo..


kak atul
ni la akak yg mnyelmatkn gogo...akak ni bg buku rujukn la ape suma pnjam..n nota2 lama suma dia bg gogo...akak ni bnyak tlg gogo..akak ni part 2...kak atul ni kecik je orgnya...sgat momel...



kak ayu

ok..seyes talk (bak kate azie) mase kak ayu intrview gogo time mohon ajk tu mmg garang..gla mmg takot la ngn akak ni..da la die tocer minda gogo habis habisan mase tu haha rupanya Ya Allah kaka ayu ni gila2 orgnya...ok mlm dinner tu suka tgk kak ayu dgn baju kelawarnya...gogo tunjuk ibu,ibu kate comel n gelak2 je tgk gmbar kak ayu n dgar gogo citer psal kak ayu :p ok kak ayu ni la pknalkn nama gogo kat jpk n ajk laen..yeah syg kak ayu..kak ayu da hbis da..last sem..tp seyes seronok bekrja bwah kak ayu..tp kak ayu the best la...gogo luv u dot dot n kak ayu gogo xkan lupa peristiwa gogo kena jd bidan terjun debat ni hahaha tp bngga sikit..no. 3 keh3
tudung merah adib tgah gogo n tudung hitam beha..dari sini la gogo mula rapat ngn beha




fz
haaa fz ni gogo boleh baik psal tmpat dia dpan sekali sorang2 plak tu..n mesti dpan sama ada iwan or dkay or gogo..so kalu dia na tnya ape2..die tnya korg je la..fz ni slalu kna hentam ngn mr O hahaha kesian..tumpahkn air la..hahaah kdg2 mcm blur2 je..sian fz deyh ^^ 


abg epul
aaa yg ni kna pggl abg..pasaipe ni part 6 beza 5 tahun atotoi..taun ni abg epul last..ha abg ni mase nduksi dulu gogo nmpak dia..eyh cina la..then pknalkn diri..nama melayu la..gogo bengong jap,mmg la,uitm mne de cina..rupa2nya abg ni cmpur..gogo egat lg gogo  tanya dia " abg, t pki lappy sape ea,na edit lgu " dgn mata sepet yg mnkotkn tu dia pndang,n mngangguk jwab " ha,japg la japg" pergghh muka abg ni nmpak garang trus xberani na tanya da..da la takot,bertmbah takot.. gogo angguk dlm hati "fine cett =,=" tp bla da kenal,ceh abg ni mcm shot wayar sebelah pundgn periangnya dgn xbpe betol kadang2...ahahaha kelakar ooo

abg fadhil
ngaaaaaaa gogo xbpe na kenal sgat la abg ni,tp kalu gogo punya status n gmbar mesti ade abg fadhil like or komen hoho ha, haritu die jerit " gogoooo" aigooo nama tu gak yg dijerit..kuat plak tu adudududu gogo pndang..tp xbpe nampak..gogo ni rabun le..tu pasai terpinga pinga tu..sorey la ngaaaa~~kalu gogo perasan aritu mesti gogo lmbai blik hiyaaaaaaak..ngaaaa again


siti subaiha & meera
beha selalu teman gogo belajar,padehal die food tech..tp kdg2 die tlg bca utk gogo same n aja gogo..sbb gogo bla gelabah apepon xpahm..beha ni la yg bg semngat,bg gogo cool down..i love u beha n meera..ok ni knal mase MDS,... syg meera besar2..suka tidur ngn meera..tp sian dia mesti xckup tido,gogo tolak jatuh katill..tp seyes lawak gla..mlm tu..agaknya i lasak..u jatuh katil cepat2 i tarik u hahaha sian u ooh..sorey la..adib ajar i tdo lasak.. ngeh3 muaah


alif
yg ni dri f.1 claz..bnyak plak bneda na citer..btw ni la peneman blik ipoh kalu cuti.. haha

n last but not least,

kak salmah..mentor sy.. sy syg kak salmah..kak salmah yg cantik

ok laaa kalu suma na masuk dlm ni..bengkak la jari gogo.tp gogo xlupa pon kwan2 laen yg gogo knal..ramai sgat kn..korang suma pon baik2... :D gogo always luv u dot dot dot



        <3 <3 <3 GOGOCAN LIYANA









5 comments:

  1. pastinya hari hari gogo sangat seronok.. :)

    ReplyDelete
  2. oh kak student uitm ropanya haha

    ReplyDelete
  3. argh..ternangis..eh silap,termengalir air mata..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...