MY STORY

MY STORY

blog archive

Popular Posts

Monday, 13 August 2012

HARINI TAK SAMA MACAM ESOK :'(


ermm..pejam celik pejam celik..4 bulan suda saya berada di rumah...

kira2 4 bulan lebih duk umah..membawa pelbagai kenangan pahit dan manis...

habis matrik duduk rumah je huhu..melakukan tugas harian saya..hmmm bangun pagi,solat subuh,bukakan pintu ibu na pergi kerja..tolak pagar & tutup..siram pokok sidai baju,on9,cari customer..nampak mcm bosan gila kan hahaha

tapi...

- pergi mencari rezeki untuk sehelai baju bukan sesuap nasi ye-

bulan 5 saya pergi kerja kat c.c.. masa ni la sy kenal dgn Fia Zamora( kak ct) , Robin Sys Xwan( abg wan)& Juay Jamaludin (juay),KheRy BaRdock(abg hery), Fadzly Jo Smith( abg lee), & Amir Like Art (amey)
ni la kawan2 kat c.c ^^

yang sy memang rapat gila 

Fia Zamora( kak ct)
akak ni baek..kalu tgk muka dia kadang2 menakutkan pun ade..hahaha ok akak ni klu mood dia baek xhabis duk mnyakat orang...pastu ade je gosip n cerita na kongsi hahaha..datang mood xbaek = = " na dekat pun xberani,mcm ade wat salah je..yang peliknya..dia makan banyak pun kurus je akak ni ^^ n yg syoknya akak ni pon jadi customer "Gogoshopalilo" ngaaaa tq support ^^

Juay Jamaludin (juay)
yang ni seronok sembang2 ble abg abg wan xdtg ke,sembang pasal bisnes ke..yg ni kaki game..asal dtg c.c je..maen smpi 10 jam la..yg pacti berejam jam..game ape?dragon nest..xhabis2..kalu maen tu muka tegang je = ="  btw tq la bagi tgk crita asyraf muslim tu bg habis...disebabkan dia byar untuk 10 jam..bila die balik na solat merasa la tgk asyraf muslinya hahaha

Robin Sys Xwan( abg wan)
wah ini orang aa..banyak ceritanyaaaaaa...syif ktorg time yang sama..ok tapi bla ari rabu or khamis,abg wan cuti :( ok memang xde kawan n sangat sunyi T.T...abg wan ni "cute" orangnya..hahaha n ye dia la jadi hero bila time sy "shot"..bila "shot" memang menggelabah gila..."mati la kena ganti" "kena potong gaji" tp xape "abg wan ade" ngaaaaaaaaa abg wan selalu bantu saya..kadang2 tersilap tekan..abg wan la kena cover balik...err memang mnyusahkan betol la sy ni ngaaaa abg wan ni kalu org cakap ngn dia ke cerita ngn dia..dia mesti akan ckp "haa??hahahaaha"(kalu cerita),"haaa?ape dia?"(kalu xdgar) "haaaa" abg wan tu KUAT GILAA..mcm sy je yg xdgar..satu c.c leh dengar..hahaha kalu dia xde mood muka monyok je = =" mcm nangka busuk..takot na tegur..kalu sembang ngn abg wan mcm2 la na disembang..bnyak sgat crita...hari2 plak tu..sampai da na balik pun crita xhabis lagi ahahaha kalu rambut dia tu terjuntai..t die akan selak guna 1 jari "pheeewh" sexy gitu hahaha muka abg wan ni mcm playboy..huahuahua mati kena hempuk ngn abg wan bg statement mcm ni..hahaha tapi sbnarnya dia tgk pompuan mcm xde prasaan je = = ' ouh! tp pnah sekali,sy ckp "awex lalu" dia tgk..gatai noh hahaha kdg2 dia ni ckp pakai lepas je..rase na piat2 je tlinga,mnyakitkan hati betoii..yeeee kalu na crita satu2 cerita ttg abg hensem ni..smpai bila pun xhabis..SUMPAH banyak gila cerita ngaaaaa siap maen kejar2 lagi dalam c.c tu hahaha dah3 fullstop!


sy bekerja di c.c sampai la bulan 7(awal bulan berhenti) abang wan berhenti dulu,then kak ct..then saya..


bulan 8 duk rumah je..goyang kaki,habiskan beras..tambahkan lemak di badan..errr..

bulan puasa

1st 2nd n 3rd berturut saya masak..n sterusnya kadang masak kadang lauk tunjuk je huhu..
bangun pukul 4, siapkan sahur..lpas hidang kejut family...then kemas dapur..naek solat..buakkan pintu ibu na peg keja..tolak pagar tutup...tgk tv or on9 or ZzZzZ then kemas umah ,siram pokok...goyang kaki  on9 hahaha pack barang na post..check oder,amek oder,tgk movie...da petang peg mengajar,siap makan na buka..da buka makan,kemas n solat..
this is my routine..

tapi itu routine,masih terselit babak manis disitu...
saya akan rndukan saat ini

"adiiiiiiiiiiiiik, tolong picit kaki ibu ni sakit,lagi bape lama je adiiik kat umah"

pagi2 sblum peg keja ibu akan bagi pesanan tugasan panjang gilaaaa untuk diselesaikan huhu

setiap malam sbelum tidur kadang gosip2 ngan ibu..ketawa2..cerita2 dengan ibu..kadang2 tgk movie ngn ayah..macam2 cerita...cerita  tembak2 bang!bang! kunfuu hiyak hiyak..best sangat...

hujung minggu ibu ayah cuti..pegi jalan2...habis la duit ayah kena ngorat..na makan itu la ini la..lepas tu bisin debab hohoho

sy akan rndukan semua ni.. :'(



-mase dapat tawaran sambung belajar-

gilaaa mase ni gelabah gila..sebab jauh dari family..dulu mase matrik dekat je ngn umah..stiap mnggu balik..kalu xleh balik..sabtu ahad tu ibu n ayah mesti datang melawat..tp bila da jauh gini memang idok le...
mak aiih walupun shah alam je tp rase macam da kena campak jauh gila :'(
aaaaaaaaaa takottttt..huhuhu

ok ini tawarannya..alhamdulillah dapat choice yang saya na



ok masih xlari dari kena belajar biology n kimia..wah kimia..kureng suka  subjek ini..tp saya harus kuat..apepun susah kita kena sendiri kena usaha bagi jadi senang..
Life is tough, that's a given.
When you stand up, you're gonna be shoved back down.
When you're down, you're gonna be stepped on.
My advice to you doesn't come with a lot of bells and whistles. It's no secret, you'll fall down, you stumble, you get pushed, you land square on your face. And every time that happens, you get back on your feet. You get up just as fast as you can, no matter how many times you need to do it.
Remember this, success has been and continues to be defined as getting up one more time than you've been knocked down.
If experience has taught me anything, it's that nothing is free and living ain't easy. Life is hard, real hard, incredibly hard. You fail more often than you win, nobody is handing you anything. :) 

semoga Allah memberkati hidupku..ameen


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...