MY STORY

MY STORY

blog archive

Popular Posts

Thursday, 26 April 2012

GOODBYE KMPk

HARI ni HARI TERAKHIR DI KMPK :'(

kenagan yang akan diabadikan buat selamanya



26 April 2012
4.40 a.m

"Da pagi,hari terakhir kat kmpk n arini last paper.." Alhamdulillah selesai sudah pengajian disini.. KOLEJ MATRIKULASI PERAK..


 Terasa macam semalam baru masuk,arini tbe2 da kena balik.. 
egat lagi mase baru2 na masuk dulu,mcm2 kepala ni pk..risau yg bukn2..hahaha

1st day attend claz :

   sume orang baek sgat..sume tego2 aku..n mase tgah duduk tgk sekeliling..tbe ade org cuit bahu dgn kertas.."awak na nota sn comp x?" tu la org prtama yg baek dgn ak kat matrik..n stat aritu mne die peg ak ikot..

  Dekat matrik ni mcm2 ak blaja,

1st aku blaja utk brsmngat menimba ilmu,
          org prtama yg baek ngn ak tu, slalu tlg hana explain dlm plajaran tmbah lg subject bio.. ble na quiz je, sblum stat die mest bgtau ak ap yg pntng..smpi la hari na exam final PSPM II,die masih tlg explain mcm2..terima kasih sgat,sy hargai ape yg awak buat :')

2nd aku blaja indahnye ilmu,
           N penah 1 ari ak rse down gle, n aku masih egat lg pesanan sumone yg mmg dihormati ramai, mase tu aku stress sgat n mmg "teghoyak" la..die dtg tnye, knape na trtekan sambil cube tenang kn aku...

   "ilmu ciptaan Allah indah,really beautiful, sbnarnye kte blaja sbb apa...kerana Allah? sebab na ibu ayah happy? sebab na pastikn 4 Flat or dapat result gempak? cuba blaja kerana Allah"

masa tu ak pk, blaja kerana Allah n na bg ibu ayah happy ble dpat result elok tu bukn bnda yg same ke..trnyata mmg salah sbnarnye n sbnarnye ak lebih cnderung na bg ibu ayah happy lg.. sepatotnye kte blaja kerana Allah...ye ilmu itu sgat indah...


she said,
I ask Allah to make me strong,but Allah give me weakness,
so that I become strong.
 bnyak lg bnda yg ak blaja..

******************* 

berusaha,berdoa, bertawakal
andai kejayaan masih blum mnjadi milik kitasaat ini, mungkin Allah akan memberikan sesuatu yg lebih baek di kemudian hari.
 
                                      selamat maju jaya buat kawan2 yang disyangi..



1 comment:

  1. Alhamdulillah~ congratulation baby, keep all the memories and all the lesson that u learn with u for the rest of ur life this is just the begining that are more waiting for u ahead.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...